Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmikli Rende Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
İrmikli Rende Çorbası
Pratik İrmikli Rende Çorbası Tarifi


İrmikli Rende Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kasığı zencefil
1 çay kasığı kırmızı tozbiber
1 çay kasığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz , su

Yemek Tarifi


2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın.
Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin.

Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin.
Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın.
Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın.

Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri