Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmikli Rende Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
İrmikli Rende Çorbası
Pratik İrmikli Rende Çorbası Tarifi


İrmikli Rende Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kasığı zencefil
1 çay kasığı kırmızı tozbiber
1 çay kasığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz , su

Yemek Tarifi


2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın.
Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin.

Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin.
Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın.
Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın.

Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Yemekevi.tv okuyucularınden Banu Hanım'ın pratik kurabiye tarifi...

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri