Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Havuçlu Şehriye Çorbası
Pratik Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi


Havuçlu Şehriye Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Havuç
1 Su Bardağına Yakın Tel Şehriye
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
6 Su Bardağı Su
İnce Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Margarini tavaya alıp eritin.
Soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe pembeleştirin.
Üzerine 1 çorba kaşığı un serpin.
Birkaç dakika karıştırın.

6 su bardağı su ve tuz ile rendelediğiniz havucu tencereye alın.
Çorba kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin.
Piştikten sonra servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri