Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveçte Buğday Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Güveçte Buğday Çorbası
Pratik Güveçte Buğday Çorbası Tarifi


Güveçte Buğday Çorbası

Malzemeler


6 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı buğday
1 kahve fincanı mısır
2 yemek kaşığı margarin
2 baş soğan
1 adet limon
Biraz tavuk eti (beyazından)

Yemek Tarifi


Buğday ve mısırı temizleyip bol suyun içine atın, ıslanıp iyice kabarsınlar.
Derin bir tencerede 2 kaşık yağı eritin.
2 baş soğanı da çok ince doğrayın.
Tencereye koyup hafifçe pembeleştirin.

6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup buğday ve mısırı ilave edin.
Biraz tavuk etini içine didikleyin.
Hepsini iyice pişirin.
Bol limon suyu ilavesiyle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri