Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gulaş Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Gulaş Çorbası
Pratik Gulaş Çorbası Tarifi


Gulaş Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Tereyağı
150 gr Kuşbaşı Dana Eti
1 Adet Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Kereviz
4 Su Bardağı Su
1 Adet Kırmızıbiber
1 Tatlı Kaşığı Salça
1/2 Demet Dereotu
Tuz, Beyazbiber

Yemek Tarifi


Öncelikle 1 çorba kaşığı margarini tencereye alın.
1 Adet soğanı rendeleyin.
Etle birlikte yağda kavurun.
Patates, kereviz ve biberi de küçük doğrayıp tencereye ekleyin.
4 su bardağı suyu ilave edin.

Salçayı da hafifçe sulandırıp tencereye katın.
Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Tuz ve beyazbiberi katın.
Kıyılmış dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri