Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK)
Pratik Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi


Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK)

Malzemeler


6 adet dolmalık kırmızıbiber
8 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 dişsarmısak
4 su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Biberleri çekirdeklerini çıkarıp, domatesleri kabuklarını soyup ikiye bölün.

Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin.
180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirir Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin.
Yanmamasın dikkat ederek kavurun.
Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın.

Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Isıtıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri