Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK)
Pratik Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi


Fırınlanmış Domates Çorbası (6 KİŞİLİK)

Malzemeler


6 adet dolmalık kırmızıbiber
8 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 dişsarmısak
4 su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Biberleri çekirdeklerini çıkarıp, domatesleri kabuklarını soyup ikiye bölün.

Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin.
180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirir Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin.
Yanmamasın dikkat ederek kavurun.
Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın.

Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Isıtıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri