Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulyeli Tavuk Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Fasulyeli Tavuk Çorbası
Pratik Fasulyeli Tavuk Çorbası Tarifi


Fasulyeli Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 lt Tavuk Suyu
500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Kereviz
100 gr Lahana
2 Çorba Kaşığı Margarin
300 gr Taze Fasulye
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Çorba Kaşığı Biberiye
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz.
Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Kerevizi soyup küp küp doğrayın.
Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın.
Bir tencerede margarini eritip soğanı hafifçe kavurun.
Kereviz ve lahanayı ilave edin.
Taze fasulyeyi ekleyin.
Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün.
Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin.

Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın.
Haşlanmış kuru fasulyenin suyunu süzün.
Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın.
Et ve kuru fasulyeyi tencereye ekleyin.
Çorbayı kaynatın.

Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.

Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz.
Bunun için çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp çorbaya ilave edin.

Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz.
Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su ile durulayıp suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri