Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Fasulye Çorbası
Pratik Fasulye Çorbası Tarifi


Fasulye Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Kuru Fasulye
2 Soğan
1 Limon
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1,5 lt Et Suyu
600 gr Kemiksiz Kuzu Eti
Tuz, Karabiber
1 Demet Dereotu

Yemek Tarifi


Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin.
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Limonu sıcak su ile iyice yıkayin.
Ardından kabuklarını rendeleyin.
Suyunu sıkın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun.
Fasulyenin suyunu süzüp tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin.
Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin.

Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin.
Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın.
Eti tavaya alıp hafifçe kavurun.
Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin.
Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin.
Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin.

Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.

Öneri: Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri