Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Fasulye Çorbası
Pratik Fasulye Çorbası Tarifi


Fasulye Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Kuru Fasulye
2 Soğan
1 Limon
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1,5 lt Et Suyu
600 gr Kemiksiz Kuzu Eti
Tuz, Karabiber
1 Demet Dereotu

Yemek Tarifi


Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin.
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Limonu sıcak su ile iyice yıkayin.
Ardından kabuklarını rendeleyin.
Suyunu sıkın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun.
Fasulyenin suyunu süzüp tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin.
Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin.

Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin.
Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın.
Eti tavaya alıp hafifçe kavurun.
Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin.
Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin.
Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin.

Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.

Öneri: Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Elif Kılıç'tan farklı bir kek tarifi

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri