Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Sebze Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Ekşili Sebze Çorbası
Pratik Ekşili Sebze Çorbası Tarifi


Ekşili Sebze Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Un
5 Su Bardağı Etsuyu
3 Diş Sarmısak
1 Adet Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz

Yemek Tarifi


Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın.
Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun.

Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın.
1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun.
Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.
Et suyunu ekleyin.
Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Bu arada limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın.
Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri