Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekli Soğan Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Ekmekli Soğan Çorbası
Pratik Ekmekli Soğan Çorbası Tarifi


Ekmekli Soğan Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


3 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Taze Soğan
1 Somun Bayat Ekmek
1 lt Et Suyu
Tuz, Karabiber, Kekik

Yemek Tarifi


Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın.
Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz.

Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz.
Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun.

Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın.
Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın.

Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin.
Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz.
Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın.
Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin.
Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin.
Çorbayı tabaklara paylaştırın.

Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın.

Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz.

Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir.

Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz.
Önerimiz kimyon, nane veya hintcevizi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri