Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Egzotik Tavuk Çorbası
Pratik Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi


Egzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 lt Tavuk Suyu
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Küçük Soğan
Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Yufka
1 Havuç
1 Sap Pırasa
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz.
Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.

Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.

Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Yufkaları kareler halinde sekize bölün.
Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun.
Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün.
Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın.
Haşlanmış yufkaların suyunu süzün.

Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın.
Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın.
Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.

Tavuk suyunu ekleyin.
Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin.
Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri