Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Düğün Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Düğün Çorbası
Pratik Düğün Çorbası Tarifi


Düğün Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

Yemek Tarifi


Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın.
Küp küp doğrayın.
Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.

2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın.
Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin.
Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.

Tencereyi ocaktan alın.
Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri