Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dövuk Mısır Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Dövuk Mısır Çorbası
Pratik Dövuk Mısır Çorbası Tarifi


Dövuk Mısır Çorbası

Malzemeler


1 Su Bardağı Dövuk Mısır
1 Çay Bardağı Dondurulmuş Mısır
Yeteri kadar su, tuz
2 Komposto Kasesi Yogurt
1,5 Tatlı Kaşığı Un
Üzeri için:
2 Yemek Kaşıgı Tereyağı
Yeteri Kadar Nane

Yemek Tarifi


Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin.
Aynı suyun içerisinde bekletin.

Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin.

Yağı kızdırıp üzerine gezdirin.
Nane ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri