Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Soslu Çorba Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Domates Soslu Çorba
Pratik Domates Soslu Çorba Tarifi


Domates Soslu Çorba (8-10 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Kuru Fasulye
1 Çay Kaşığı Tuz
15 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye
Sos İçin
1 Adet Domates
3 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı
4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Yemek Tarifi


Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Süzüp büyük bir tencereye aktarın.
Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Hızlı ateşte yarım saat kaynatın ve süzün.

Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
1 çay kaşığı karabiberi ilave edin.
Arpa şehriyeyi ekleyin.
10 dakika daha pişirin.
Tencereyi ateşin üzerinden alın.

Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın.
Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ekleyin.
Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın.
Üzerine bu sosu gezdirip, sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri