Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Domates Çorbası
Pratik Domates Çorbası Tarifi


Domates Çorbası

Malzemeler


5 adet Domates
1 kaşık Yağ
1 kaşık Domates salçası
8 bardak Et suyu (ya da tavuk suyu)
2 kaşık Un

Yemek Tarifi


Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin.
Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın.
Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün.
Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri