Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Domates Çorbası
Pratik Domates Çorbası Tarifi


Domates Çorbası

Malzemeler


5 adet Domates
1 kaşık Yağ
1 kaşık Domates salçası
8 bardak Et suyu (ya da tavuk suyu)
2 kaşık Un

Yemek Tarifi


Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin.
Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın.
Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün.
Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri