Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Domates Çorbası
Pratik Domates Çorbası Tarifi


Domates Çorbası

Malzemeler


5 adet Domates
1 kaşık Yağ
1 kaşık Domates salçası
8 bardak Et suyu (ya da tavuk suyu)
2 kaşık Un

Yemek Tarifi


Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin.
Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın.
Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün.
Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri