Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Buğdaylı Tavuk Çorbası
Pratik Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi


Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi

Yemek Tarifi


Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın.

Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın.
Doğradığınız sebzeleri ilave edin.
12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin.
Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın.
Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin.
Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.

Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin.
Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin.
İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri