Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Buğdaylı Tavuk Çorbası
Pratik Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi


Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi

Yemek Tarifi


Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın.

Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın.
Doğradığınız sebzeleri ilave edin.
12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin.
Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın.
Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin.
Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.

Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin.
Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin.
İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri