Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Buğday Aşı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Buğday Aşı Çorbası
Pratik Buğday Aşı Çorbası Tarifi


Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz

Yemek Tarifi


Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin.
Suyu bir tencereye süzün.
Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin.
30-35 dakika pişirin.
Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin.
Kaynamakta olan karışıma ekleyin.

Yoğurt ve yumurtayı çırpın.
Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin.
Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
Kıyılmış domatesleri ekleyin.
3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin.
Bu karışımı da çorbaya ekleyin.
Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri