Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Buğday Aşı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Buğday Aşı Çorbası
Pratik Buğday Aşı Çorbası Tarifi


Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz

Yemek Tarifi


Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin.
Suyu bir tencereye süzün.
Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin.
30-35 dakika pişirin.
Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin.
Kaynamakta olan karışıma ekleyin.

Yoğurt ve yumurtayı çırpın.
Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin.
Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
Kıyılmış domatesleri ekleyin.
3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin.
Bu karışımı da çorbaya ekleyin.
Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri