Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Brüksel Lahanası Çorbası
Pratik Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi


Brüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr.
Brüksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
3-4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Yemek Tarifi


Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım.
Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim.
Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim.
2 dakika daha ağır ateşte kavuralım.
Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım.

6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim.
Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim.
10 dakika daha kaynatalım.
Kaselere aktararak servis yapalım.

Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin.
Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri