Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Brüksel Lahanası Çorbası
Pratik Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi


Brüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr.
Brüksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
3-4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Yemek Tarifi


Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım.
Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim.
Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim.
2 dakika daha ağır ateşte kavuralım.
Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım.

6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim.
Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim.
10 dakika daha kaynatalım.
Kaselere aktararak servis yapalım.

Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin.
Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri