Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Bezelye Çorbası
Pratik Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı un 1.
5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu Dereotu Tuz karabiber kırmızıbiber

Yemek Tarifi

Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
Unu yağda kavurun.
Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
Et suyunu ekleyerek kaynatın.
lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz.
Kızarmış ekmekle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri