Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Bezelye Çorbası
Pratik Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı un 1.
5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu Dereotu Tuz karabiber kırmızıbiber

Yemek Tarifi

Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
Unu yağda kavurun.
Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
Et suyunu ekleyerek kaynatın.
lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz.
Kızarmış ekmekle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri