Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Bezelye Çorbası
Pratik Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı un 1.
5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu Dereotu Tuz karabiber kırmızıbiber

Yemek Tarifi

Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
Unu yağda kavurun.
Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
Et suyunu ekleyerek kaynatın.
lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz.
Kızarmış ekmekle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri