Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek
Pratik Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi

Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek

Malzemeler

2 su bardağı yeşil mercimek Yarım su bardağı çiçek yağı Yarım su bardağı zeytinyağı 1 büyük baş kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5-2 litre su 1 yemek kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.
1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.
Pembeleşince, pişmiş olan mercimekten kaşık kaşık alarak ve sürekli karıştırarak, mercimeği tamamen aktarın.
1, 5 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Sirke, dövülmüş sarımsak ve pul biberle hazırladığınız sos ile servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri