Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek
Pratik Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi

Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek

Malzemeler

2 su bardağı yeşil mercimek Yarım su bardağı çiçek yağı Yarım su bardağı zeytinyağı 1 büyük baş kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5-2 litre su 1 yemek kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.
1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.
Pembeleşince, pişmiş olan mercimekten kaşık kaşık alarak ve sürekli karıştırarak, mercimeği tamamen aktarın.
1, 5 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Sirke, dövülmüş sarımsak ve pul biberle hazırladığınız sos ile servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur yoğurma kabına margarini koyun.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri