Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek
Pratik Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi

Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek

Malzemeler

2 su bardağı yeşil mercimek Yarım su bardağı çiçek yağı Yarım su bardağı zeytinyağı 1 büyük baş kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5-2 litre su 1 yemek kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.
1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.
Pembeleşince, pişmiş olan mercimekten kaşık kaşık alarak ve sürekli karıştırarak, mercimeği tamamen aktarın.
1, 5 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Sirke, dövülmüş sarımsak ve pul biberle hazırladığınız sos ile servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri