Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Çorbası
Pratik Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema 2-3 Diş Karanfil Yarım Demet Dereotu Tuz, Karabiber Toz Müskat Kreton Ekmek (üzerine)

Yemek Tarifi

Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın.
Üzerine sütü ve suyu ilave edin.
Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin.
Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın.
Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin.
Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın.
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri