Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Çorbası
Pratik Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema 2-3 Diş Karanfil Yarım Demet Dereotu Tuz, Karabiber Toz Müskat Kreton Ekmek (üzerine)

Yemek Tarifi

Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın.
Üzerine sütü ve suyu ilave edin.
Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin.
Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın.
Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin.
Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın.
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri