Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Çorbası
Pratik Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema 2-3 Diş Karanfil Yarım Demet Dereotu Tuz, Karabiber Toz Müskat Kreton Ekmek (üzerine)

Yemek Tarifi

Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın.
Üzerine sütü ve suyu ilave edin.
Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin.
Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın.
Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin.
Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın.
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri