Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Balkabağı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Baharatlı Balkabağı Çorbası
Pratik Baharatlı Balkabağı Çorbası Tarifi

Baharatlı Balkabağı Çorbası

Malzemeler

1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 5 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı ılık su Üzeri için; ½ su bardağı dolusu hazır süt kreması

Yemek Tarifi

Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.
Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.
Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin.
Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın.
Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin.
Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz.
Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin.
Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın.
Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin.
Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin.
İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri