Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aş Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Aş Çorbası
Pratik Aş Çorbası Tarifi

Aş Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr.
Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane

Yemek Tarifi

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun.
Küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Kızdırılmış sıvı yağda kavurun.
Salçayı da ilave edip karıştırın.
Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin.
Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın.
En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri