Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aş Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Aş Çorbası
Pratik Aş Çorbası Tarifi

Aş Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr.
Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane

Yemek Tarifi

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun.
Küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Kızdırılmış sıvı yağda kavurun.
Salçayı da ilave edip karıştırın.
Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin.
Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın.
En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri