Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aş Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Aş Çorbası
Pratik Aş Çorbası Tarifi

Aş Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr.
Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane

Yemek Tarifi

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun.
Küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Kızdırılmış sıvı yağda kavurun.
Salçayı da ilave edip karıştırın.
Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin.
Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın.
En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri