Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Kol Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Kol Böreği
Pratik Kıymalı Kol Böreği Tarifi


Kıymalı Kol Böreği

Malzemeler


4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Yumurta
250 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Sirke
İç Malzemesi
300 gr Kıyma
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Çukur bir kaba yumurtayı kırın.
Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin.
Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Hamurun yumuşaklığını sağlamak için gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.

Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın.
Üzerlerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Diğer tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın.
Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun.
Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun.
Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Soğumaya bırakın.

Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.
On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin.
Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz kadar inceltin.
Aynı işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin.
Açılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin.
Düz kenarlara uzunlamasına harç malzemesini yayın.
Hamuru rulo şeklinde sarın.
Diğer hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın.
Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.

Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün.
Bıçakla dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri