Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Cevizli Çiçekler Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Cevizli Çiçekler
Pratik Kıymalı Cevizli Çiçekler Tarifi


Kıymalı Cevizli Çiçekler

Malzemeler


2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Harcı için:
250 gr dana kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
Yeteri kadar tuz, karabiber
Üzeri için çörek otu

Yemek Tarifi


Yumurta sarısının birini ayırın.
Yoğurma kabına yumurtaları, yoğurdu, margarini ve tuzu koyup karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini yaş bezle örtüp l5-20 dakika dinlendirin.

Harcı için margarini eritip ince doğranmış soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyin.
Kavrulunca ateşten alın.
İri dövülmüş ceviz, tuz, karabiber ekleyin.
Soğumaya bırakın.
Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın.

Çiçek kalıplarla hamur kesin.
Arasına yeterince harç koyup üst üste yapıştırın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
170 derecedeki ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri