Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Burma Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Burma Börek
Pratik Kıymalı Burma Börek Tarifi


Kıymalı Burma Börek

Malzemeler


5 yaprak yufka
Yarım paket margarin veya tereyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet orta boy soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı katı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun.
Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın.
Yufkanın ortasına sürün.
Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin.
Tam ortasına kıyma harcını doldurun.

Yağlı yoğurttan fırça ile sürün.
Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın.
Elinizle büzerek çıkarın.
Fırın kabına döndürerek döşeyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıvı yağı gezdirip fırına verin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri