Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Burma Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Burma Börek
Pratik Kıymalı Burma Börek Tarifi


Kıymalı Burma Börek

Malzemeler


5 yaprak yufka
Yarım paket margarin veya tereyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet orta boy soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı katı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun.
Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın.
Yufkanın ortasına sürün.
Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin.
Tam ortasına kıyma harcını doldurun.

Yağlı yoğurttan fırça ile sürün.
Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın.
Elinizle büzerek çıkarın.
Fırın kabına döndürerek döşeyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıvı yağı gezdirip fırına verin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri