Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıvrım Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıvrım Böreği
Pratik Kıvrım Böreği Tarifi


Kıvrım Böreği (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Kahve Fincanı Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Ilık Su
İç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Biraz Kırmızı Biber

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın.
Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın.
İnce ince kıyın.

Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin.
Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.

Hamuru ince bir yufka halinde açın.
Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın.
Peyniri ezip üzerine serpin.
Yufkayı rulo yaparak sarın.
Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.

Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak.
haşlayıp çıkarın.
Peçeteyi alın.
Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin.

Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri