Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıvrım Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıvrım Böreği
Pratik Kıvrım Böreği Tarifi


Kıvrım Böreği (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Kahve Fincanı Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Ilık Su
İç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Biraz Kırmızı Biber

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın.
Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın.
İnce ince kıyın.

Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin.
Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.

Hamuru ince bir yufka halinde açın.
Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın.
Peyniri ezip üzerine serpin.
Yufkayı rulo yaparak sarın.
Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.

Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak.
haşlayıp çıkarın.
Peçeteyi alın.
Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin.

Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri