Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kete Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kete
Pratik Kete Tarifi


Kete

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Susam

Yemek Tarifi


Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım.
Sirkeyi ilave edelim.
Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 20 dk dinlendirelim.

Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim.
3 çorba kaşığı unu ilave edelim.
Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım.
Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım.

Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım.
Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım.
Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim.

Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Susam serpelim.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri