Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kete Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kete
Pratik Kete Tarifi


Kete

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Susam

Yemek Tarifi


Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım.
Sirkeyi ilave edelim.
Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 20 dk dinlendirelim.

Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim.
3 çorba kaşığı unu ilave edelim.
Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım.
Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım.

Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım.
Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım.
Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim.

Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Susam serpelim.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri