Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Katmerli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Katmerli Börek
Pratik Katmerli Börek Tarifi


Katmerli Börek

Malzemeler


1 Paket Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karbonat

Yemek Tarifi


İÇİN HAZIRLANIŞIKıymayı ve soğanı kavurup, yeşilbiber, domates, maydanoz, bir tutam tuz ve biber ilave edin.

BÖREĞİN HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırarak bir gece bekletin.
Hamura dikdörtgen şekli verin ve olabildiğince ince açıp üzerinde tereyağını gezdirin.
Hamurun uzun tarafına iç malzemesini yerleştirip, rulo şeklinde yuvarlayın.
Ruloyu 5 santim eninde parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısını sürün.
200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri