Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Katmer Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Katmer
Pratik Katmer Tarifi


Katmer

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin

Yemek Tarifi


5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım.
Una bir tutam tuz ilave edelim.
Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim.
Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım.
Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.

Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım.
İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.

Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım.
Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım.
Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.

Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim.
Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım.
Bütün rulolar bitene dek devam edelim.
Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri