Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Katmer Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Katmer
Pratik Katmer Tarifi


Katmer

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin

Yemek Tarifi


5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım.
Una bir tutam tuz ilave edelim.
Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim.
Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım.
Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.

Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım.
İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.

Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım.
Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım.
Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.

Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim.
Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım.
Bütün rulolar bitene dek devam edelim.
Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri