Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaşarlı Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaşarlı Börek
Pratik Kaşarlı Börek Tarifi


Kaşarlı Börek

Malzemeler


5 Adet Yufka
5 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Su
1/2 Paket Margarin
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1.
5 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1.
5 Su Bardağı Beyaz Peynir

Yemek Tarifi


Yumurtaları çukur bir kapta iyice çırpalım.
İçine suyu, eritilmiş ve soğutulmuş margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu ilave edelim.
Fırın tepsisini yağlayalım.
Tepsiye dizeceğimiz 3 adet yufkanın arasına hazırladığımız karışımdan dökelim.
Yufkaları buruşturalım.
Üçüncü yufkanın üzerine ufalanmış beyaz peynir serpelim.
Diğer yufkaları da arasına yağlı karışımdan sürerek ve buruşturarak tepsiye yerleştirelim.

En son yufkanın üzerine de yağlı karışımdan bolca sürelim.
Böreğin birkaç yerinden delikler açalım.
Bir bıçak yardımıyle dilimler keselim.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı-üstü kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri