Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği
Pratik Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği Tarifi


Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Bayat Ekmek
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
3 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Su
Tuz

Yemek Tarifi


Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.

Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirin.

Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzemeyi kar kat döşeyin.
Son olarak peynir rendesini serpin.
Üzerine eritilmiş margarini gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri