Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği
Pratik Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği Tarifi


Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Bayat Ekmek
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
3 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Su
Tuz

Yemek Tarifi


Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.

Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirin.

Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzemeyi kar kat döşeyin.
Son olarak peynir rendesini serpin.
Üzerine eritilmiş margarini gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri