Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaliçunya Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaliçunya
Pratik Kaliçunya Tarifi


Kaliçunya

Malzemeler


2.
5 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tuz
İçi İçin:
1/2 Kg Ispanak
250 gr Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Üzerine:
2 Adet Yumurta Beyazı
Sıvı Yağ, Çörekotu

Yemek Tarifi


Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Yapraklarını ince ince doğrayın.

Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup yuvarlaklar kesin.
Artan hamuru yeniden yoğurup açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.

Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün.
Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin.
Diğer yarısını üzerine kapayın.
Bu şekilde yarım ay biçiminde çörekler elde etmiş olursunuz.
Üzerlerine sıvı yağ sürün.
Çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri