Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaliçunya Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaliçunya
Pratik Kaliçunya Tarifi


Kaliçunya

Malzemeler


2.
5 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tuz
İçi İçin:
1/2 Kg Ispanak
250 gr Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Üzerine:
2 Adet Yumurta Beyazı
Sıvı Yağ, Çörekotu

Yemek Tarifi


Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Yapraklarını ince ince doğrayın.

Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup yuvarlaklar kesin.
Artan hamuru yeniden yoğurup açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.

Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün.
Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin.
Diğer yarısını üzerine kapayın.
Bu şekilde yarım ay biçiminde çörekler elde etmiş olursunuz.
Üzerlerine sıvı yağ sürün.
Çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri