Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaliçunya Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaliçunya
Pratik Kaliçunya Tarifi


Kaliçunya

Malzemeler


2.
5 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tuz
İçi İçin:
1/2 Kg Ispanak
250 gr Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Üzerine:
2 Adet Yumurta Beyazı
Sıvı Yağ, Çörekotu

Yemek Tarifi


Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Yapraklarını ince ince doğrayın.

Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup yuvarlaklar kesin.
Artan hamuru yeniden yoğurup açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.

Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün.
Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin.
Diğer yarısını üzerine kapayın.
Bu şekilde yarım ay biçiminde çörekler elde etmiş olursunuz.
Üzerlerine sıvı yağ sürün.
Çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri