Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Yufka Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Yufka Böreği
Pratik Kabaklı Yufka Böreği Tarifi


Kabaklı Yufka Böreği

Malzemeler


4 Adet Yufka
3 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1.
5 Şişe Soda
2 Adet Orta Boy Kabak
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


2 adet orta bot kabağın kabuklarını soyup rendeleyelim.
rendelenmiş kabakları 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe çevirip suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Maydanozları ince ince doğrayarak kabaklara ilave edelim.
Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufkayı büzerek yerleştirelim.
Üzerine bir miktar margarini eritip dolaştıralım.
İkinci yufkayı da üzerine yerleştirelim.
Erimiş margarini döküp kabaklı içi düzgünce yayalım.

Üçüncü ve dördüncü yufkaları da aralarına erimiş yağı dökerek tepsiye koyalım.

Yufkaların bozulmamasına dikkat ederek kare halinde keselim.
Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürelim.
Sodayı da böreğin her tarafına dökerek, yarım saat yumurtayı ve sodayı emmesini bekleyip sıcak fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri