Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Yufka Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Yufka Böreği
Pratik Kabaklı Yufka Böreği Tarifi


Kabaklı Yufka Böreği

Malzemeler


4 Adet Yufka
3 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1.
5 Şişe Soda
2 Adet Orta Boy Kabak
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


2 adet orta bot kabağın kabuklarını soyup rendeleyelim.
rendelenmiş kabakları 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe çevirip suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Maydanozları ince ince doğrayarak kabaklara ilave edelim.
Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufkayı büzerek yerleştirelim.
Üzerine bir miktar margarini eritip dolaştıralım.
İkinci yufkayı da üzerine yerleştirelim.
Erimiş margarini döküp kabaklı içi düzgünce yayalım.

Üçüncü ve dördüncü yufkaları da aralarına erimiş yağı dökerek tepsiye koyalım.

Yufkaların bozulmamasına dikkat ederek kare halinde keselim.
Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürelim.
Sodayı da böreğin her tarafına dökerek, yarım saat yumurtayı ve sodayı emmesini bekleyip sıcak fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri