Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Yufka Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Yufka Böreği
Pratik Kabaklı Yufka Böreği Tarifi


Kabaklı Yufka Böreği

Malzemeler


4 Adet Yufka
3 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1.
5 Şişe Soda
2 Adet Orta Boy Kabak
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


2 adet orta bot kabağın kabuklarını soyup rendeleyelim.
rendelenmiş kabakları 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe çevirip suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Maydanozları ince ince doğrayarak kabaklara ilave edelim.
Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufkayı büzerek yerleştirelim.
Üzerine bir miktar margarini eritip dolaştıralım.
İkinci yufkayı da üzerine yerleştirelim.
Erimiş margarini döküp kabaklı içi düzgünce yayalım.

Üçüncü ve dördüncü yufkaları da aralarına erimiş yağı dökerek tepsiye koyalım.

Yufkaların bozulmamasına dikkat ederek kare halinde keselim.
Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürelim.
Sodayı da böreğin her tarafına dökerek, yarım saat yumurtayı ve sodayı emmesini bekleyip sıcak fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri