Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Tart Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Tart
Pratik Kabaklı Tart Tarifi


Kabaklı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
150 gr Margarin
2 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Harç Malzemesi:
3 Kabak
6 Taze Soğan
3 Domates
2 Yumurta
1/2 Demet Dereotu
100 gr Beyaz Peynir
3 Sosis
1 Su Bardağı Krema
Tuz, Karabiber, Fesleğen

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın.
Yumurta, un, tuz ve şekeri ilave ederek tart hamurunu yoğurun.
30 dk buzdolabında dinlendirin.

Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Kabakları temizleyip yuvarlak dilimleyin.
Tuzlu suda hafif haşlayın ve süzün.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın.
200 dereceli fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine kabakları döşeyin.
Kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmiş sosisleri yerleştirin.

Kremayı yumurta ile çırpın.
Ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün.
Fırında 40 dk daha pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri