Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Tart Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Tart
Pratik Kabaklı Tart Tarifi


Kabaklı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
150 gr Margarin
2 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Harç Malzemesi:
3 Kabak
6 Taze Soğan
3 Domates
2 Yumurta
1/2 Demet Dereotu
100 gr Beyaz Peynir
3 Sosis
1 Su Bardağı Krema
Tuz, Karabiber, Fesleğen

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın.
Yumurta, un, tuz ve şekeri ilave ederek tart hamurunu yoğurun.
30 dk buzdolabında dinlendirin.

Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Kabakları temizleyip yuvarlak dilimleyin.
Tuzlu suda hafif haşlayın ve süzün.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın.
200 dereceli fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine kabakları döşeyin.
Kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmiş sosisleri yerleştirin.

Kremayı yumurta ile çırpın.
Ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün.
Fırında 40 dk daha pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri