Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Boşnak Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Boşnak Böreği
Pratik Kabaklı Boşnak Böreği Tarifi


Kabaklı Boşnak Böreği

Malzemeler


3 Adet Yufka
3 Adet Orta Boy Kabak
1/2 Demet Dereotu
100 gr Beyaz Peynir
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Kabakları rendeleyin.
Peynir, dereotu ve rendelenmiş kabakları karıştırarak içi hazırlayın.
Bir yufkayı yağladıktan sonra bir ucundan hafifçe içeri katlayın.
Katladığınız kısma hazırladığınız içten koyun ve rulo yaparak sarın.
Rulo halindeki yufkayı kendi etrafında sararak tepsiye yerleştirin.

Üç yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürün.
Fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri