Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Pay Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Pay
Pratik Ispanaklı Pay Tarifi


Ispanaklı Pay

Malzemeler


1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı katı yoğurt
1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
1,5 çay kaşığı tuz (silme)
Üst malzemesi :
500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 adet piyazlık dogranmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Bir kapta sıvı yağ, yogurt, tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın.
Tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Hamuru tepsinin ortasına koyun.
Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.

Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin.
İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin.
Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.

Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün.
Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin.
Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri