Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Pay Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Pay
Pratik Ispanaklı Pay Tarifi


Ispanaklı Pay

Malzemeler


1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı katı yoğurt
1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
1,5 çay kaşığı tuz (silme)
Üst malzemesi :
500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 adet piyazlık dogranmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Bir kapta sıvı yağ, yogurt, tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın.
Tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Hamuru tepsinin ortasına koyun.
Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.

Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin.
İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin.
Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.

Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün.
Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin.
Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri