Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Pay Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Pay
Pratik Ispanaklı Pay Tarifi


Ispanaklı Pay

Malzemeler


1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı katı yoğurt
1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
1,5 çay kaşığı tuz (silme)
Üst malzemesi :
500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 adet piyazlık dogranmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Bir kapta sıvı yağ, yogurt, tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın.
Tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Hamuru tepsinin ortasına koyun.
Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.

Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin.
İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin.
Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.

Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün.
Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin.
Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri