Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği
Pratik Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği Tarifi


Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği (4 Kişilik)

Malzemeler


İç harcın malzemesi:
2 adet soğan
1 kg ıspanak
250 gr pastırma
100 gr sıvı yağ
Yeterince tuz ve biber
Börek harcı için:
1 kg un
40 gr tuz
1 adet yumurta
1 adet limon
Böreğin sosu için:
Yarım kilo tereyağı
350 gr süt
6 adet yumurta

Yemek Tarifi


Böreğin hamuru için un, tuz, yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın.

Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın.
Bir tencerede soğan ve pastırmayı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin.
Bir müddet kavurduktan sonra tuz ilave ederek ıspanaklar piştikten sonra bir süzgeçte süzün.

Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin.
Hamurları açın.

Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine çıkarın.

Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün.
Orta bölüme harç ilave ettikten sonra fırında kızartıp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri