Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği
Pratik Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği Tarifi


Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği (4 Kişilik)

Malzemeler


İç harcın malzemesi:
2 adet soğan
1 kg ıspanak
250 gr pastırma
100 gr sıvı yağ
Yeterince tuz ve biber
Börek harcı için:
1 kg un
40 gr tuz
1 adet yumurta
1 adet limon
Böreğin sosu için:
Yarım kilo tereyağı
350 gr süt
6 adet yumurta

Yemek Tarifi


Böreğin hamuru için un, tuz, yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın.

Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın.
Bir tencerede soğan ve pastırmayı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin.
Bir müddet kavurduktan sonra tuz ilave ederek ıspanaklar piştikten sonra bir süzgeçte süzün.

Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin.
Hamurları açın.

Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine çıkarın.

Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün.
Orta bölüme harç ilave ettikten sonra fırında kızartıp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri