Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Gül Böreği
Pratik Ispanaklı Gül Böreği Tarifi


Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler


3 Adet Yufka
3 Adet Patates (haşlanmış)
500 gr.
Ispanak
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Kıyma
1/2 Çorba Kaşığı Salça
1 Fiske Tuz
Karabiber, Pulbiber
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.
Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim.
Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edelim.
Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.

Patates rendesini de ekleyip karıştıralım.
Yufkaları üst üste serip dörde bölelim.
Her üçgen parçaya hazırladığımız içten yayalım.
Rulo yaparak saralım.
Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri