Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Gül Böreği
Pratik Ispanaklı Gül Böreği Tarifi


Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler


3 Adet Yufka
3 Adet Patates (haşlanmış)
500 gr.
Ispanak
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Kıyma
1/2 Çorba Kaşığı Salça
1 Fiske Tuz
Karabiber, Pulbiber
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.
Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim.
Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edelim.
Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.

Patates rendesini de ekleyip karıştıralım.
Yufkaları üst üste serip dörde bölelim.
Her üçgen parçaya hazırladığımız içten yayalım.
Rulo yaparak saralım.
Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri