Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Et Poğaçası
Pratik Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi


Ispanaklı Et Poğaçası

Malzemeler


600 gr dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz
Harcı için :
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı margarin

Yemek Tarifi


Yumurtaİardan birinin beyazını ayırın.
Sarısı ile diğer yumurtayı bütün oİarak bir kabın içine kırın.
Soğanı rendeleyin.
Kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile köfte hamurunu iyice yoğurun.

Harcı için ıspanakları yıkayıp ince doğrayın.
soğanı küp şekİinde doğrayın.
Margarini eritip soğanı pembe kavurun.
içerisine ıspanakları ilave ederek kavurun.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Havucu rendeledikten sonra ıspanakların içerisine ilave ederek soğumaya bırakın.

Köfte hamurundan İimon büyükİüğünde koparıp yassıİaştırın.
Ortasına iki yemek kaşığı ıspanakİı harç koyup poğaça şekİinde kapatın.
Üzerine yumurta beyazını sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin.

180 derecede ısıtıİmış fırında 30 dakika pişirin.
Servis tabağına aİarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri