Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Börek
Pratik Ispanaklı Börek Tarifi


Ispanaklı Börek

Malzemeler


1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun.
Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin.
Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
Yumuşayana dek kavurun.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.

Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için).
Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin.
Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün.
Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun.
Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.

Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri