Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Börek
Pratik Ispanaklı Börek Tarifi


Ispanaklı Börek

Malzemeler


1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun.
Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin.
Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
Yumuşayana dek kavurun.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.

Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için).
Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin.
Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün.
Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun.
Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.

Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri