Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Börek
Pratik Ispanaklı Börek Tarifi


Ispanaklı Börek

Malzemeler


1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun.
Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin.
Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
Yumuşayana dek kavurun.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.

Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için).
Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin.
Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün.
Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun.
Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.

Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri