Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gül Böreği
Pratik Gül Böreği Tarifi


Gül Böreği

Malzemeler


2 Adet Yumurta
1/2 Kg Yufka
100 gr Kaşar Peyniri
1/2 Litre Süt
1 Çay Bardağı Margarin
Birkaç Dilim Pastırma

Yemek Tarifi


Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün.
Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün.
Üzerine kaşar rendesini serpin.
Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Üçgen parçaları rulo yaparak sarın.
Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

Yumurtaları çırpın.
Böreklerin üzerine sütlü yumurta harcı gezdirin.
Çörekotu serpiştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri