Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gül Böreği
Pratik Gül Böreği Tarifi


Gül Böreği

Malzemeler


2 Adet Yumurta
1/2 Kg Yufka
100 gr Kaşar Peyniri
1/2 Litre Süt
1 Çay Bardağı Margarin
Birkaç Dilim Pastırma

Yemek Tarifi


Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün.
Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün.
Üzerine kaşar rendesini serpin.
Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Üçgen parçaları rulo yaparak sarın.
Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

Yumurtaları çırpın.
Böreklerin üzerine sütlü yumurta harcı gezdirin.
Çörekotu serpiştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri