Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gömme Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gömme
Pratik Gömme Tarifi


Gömme (Ekmekli Et) (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kuzu kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber,
karabiber, tuz
Hamuru için:
20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı kadar)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un

Yemek Tarifi


Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın.
Yeterince tuz serpin.
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz).

Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın.
Mayanın erimesini sağlayın.
Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin.
Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın.
Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin.
Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın.
Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın.
Eti ortasına yerleştirin.
Yuvarlak olacak şekilde kapatın.
Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri