Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gömme Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gömme
Pratik Gömme Tarifi


Gömme (Ekmekli Et) (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kuzu kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber,
karabiber, tuz
Hamuru için:
20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı kadar)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un

Yemek Tarifi


Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın.
Yeterince tuz serpin.
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz).

Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın.
Mayanın erimesini sağlayın.
Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin.
Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın.
Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin.
Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın.
Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın.
Eti ortasına yerleştirin.
Yuvarlak olacak şekilde kapatın.
Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maydanoz ve kekiği incecik kıyın. Dolmalık sarı biberi küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaba alın.

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri