Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gökkuşağı Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gökkuşağı Böreği
Pratik Gökkuşağı Böreği Tarifi


Gökkuşağı Böreği

Malzemeler


4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 gr Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı Süt
Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın.
Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Havuçları ilave edin.
Rengi değişene dek kavurun.

Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Kıymayı ekleyin ve kavurun.
Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun.
Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.

Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin.
Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin.
Havucu üzerine yayın.
İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin.
Sütlü karışımdan serpin.
Kıymalı harcı yayın.
Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin.
Sütlü karışımdan serpin.
Ispanaklı harcı yayın.
Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın.
2 parmak kalınlığında dilimler kesin.
Çok az yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri