Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gökkuşağı Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gökkuşağı Böreği
Pratik Gökkuşağı Böreği Tarifi


Gökkuşağı Böreği

Malzemeler


4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 gr Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı Süt
Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın.
Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Havuçları ilave edin.
Rengi değişene dek kavurun.

Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Kıymayı ekleyin ve kavurun.
Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun.
Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.

Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin.
Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin.
Havucu üzerine yayın.
İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin.
Sütlü karışımdan serpin.
Kıymalı harcı yayın.
Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin.
Sütlü karışımdan serpin.
Ispanaklı harcı yayın.
Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın.
2 parmak kalınlığında dilimler kesin.
Çok az yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri