Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gökkuşağı Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Gökkuşağı Böreği
Pratik Gökkuşağı Böreği Tarifi


Gökkuşağı Böreği

Malzemeler


4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 gr Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı Süt
Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın.
Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Havuçları ilave edin.
Rengi değişene dek kavurun.

Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Kıymayı ekleyin ve kavurun.
Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun.
Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.

Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin.
Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin.
Havucu üzerine yayın.
İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin.
Sütlü karışımdan serpin.
Kıymalı harcı yayın.
Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin.
Sütlü karışımdan serpin.
Ispanaklı harcı yayın.
Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın.
2 parmak kalınlığında dilimler kesin.
Çok az yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri