Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasülyeli Milföy Sepeti Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Fasülyeli Milföy Sepeti
Pratik Fasülyeli Milföy Sepeti Tarifi


Fasülyeli Milföy Sepeti

Malzemeler


1/2 Kg.
Taze Fasülye
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
100 gr.
Pastırma
8-10 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın.
Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün.
Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün.

Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun.
Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın.
Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin.

Malzemeler

i bir müddet kavurun ve ateşten alın.

Milföy hamurunu tezgaha alın.
Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin.
Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın.
Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.

Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun.
Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın.
Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün.

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri