Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Evişi Lahmacun Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Evişi Lahmacun
Pratik Evişi Lahmacun Tarifi


Evişi Lahmacun

Malzemeler


2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın.
Sarmısağı dövün.
Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin.
Limonu 8?e bölün.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.

Unu eleyin.
2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın.
Unun ortasını havuz biçiminde açın.
Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın.
Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın.
Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın.
Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı.
Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin.
Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maydanoz ve kekiği incecik kıyın. Dolmalık sarı biberi küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaba alın.

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri