Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Milföy Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Etli Milföy
Pratik Etli Milföy Tarifi


Etli Milföy

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
12 Adet Milföy Hamuru
1 Adet Yumurta Sarısı
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun.
1 Adet soğanı yemeklik doğrayın.
Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
İçine yarım kg.
kuşbaşı eti atıp, kavurun.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin.
1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.
Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.

Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin.
İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun.
En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.
Milföyler sararınca fırından çıkarın.
Ortalarına hazırladığınız etleri koyun.
Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri