Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Milföy Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Etli Milföy
Pratik Etli Milföy Tarifi


Etli Milföy

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
12 Adet Milföy Hamuru
1 Adet Yumurta Sarısı
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun.
1 Adet soğanı yemeklik doğrayın.
Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
İçine yarım kg.
kuşbaşı eti atıp, kavurun.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin.
1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.
Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.

Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin.
İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun.
En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.
Milföyler sararınca fırından çıkarın.
Ortalarına hazırladığınız etleri koyun.
Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri