Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Milföy Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Etli Milföy
Pratik Etli Milföy Tarifi


Etli Milföy

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
12 Adet Milföy Hamuru
1 Adet Yumurta Sarısı
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun.
1 Adet soğanı yemeklik doğrayın.
Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
İçine yarım kg.
kuşbaşı eti atıp, kavurun.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin.
1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.
Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.

Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin.
İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun.
En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.
Milföyler sararınca fırından çıkarın.
Ortalarına hazırladığınız etleri koyun.
Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri