Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Ekmek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Etli Ekmek
Pratik Etli Ekmek Tarifi


Etli Ekmek

Malzemeler


5 Su Bardağı Un
2.
5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
500 gr Kıyma
2 Soğan
Karabiber , Tuz
1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın.

Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.

İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun.
Tuz ve karabiber ilave edin.

Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın.
Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin.
Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri