Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Bohça Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Etli Bohça Böreği
Pratik Etli Bohça Böreği Tarifi


Etli Bohça Böreği

Malzemeler


4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
250 gr.
Erimiş Margarin
Tuz
İç Malzemesi
350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Çukur bir kaba unu boşaltın.
Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin.
Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın.

Hamurları erimiş margarinle yağlayın.
Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin.
Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin.

Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin.
Çok az su ekleyip pişirin.
Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin.

İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin.
Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri