Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Bohça Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Etli Bohça Böreği
Pratik Etli Bohça Böreği Tarifi


Etli Bohça Böreği

Malzemeler


4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
250 gr.
Erimiş Margarin
Tuz
İç Malzemesi
350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Çukur bir kaba unu boşaltın.
Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin.
Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın.

Hamurları erimiş margarinle yağlayın.
Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin.
Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin.

Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin.
Çok az su ekleyip pişirin.
Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin.

İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin.
Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri