Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Bohça Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Elmalı Bohça
Pratik Elmalı Bohça Tarifi


Elmalı Bohça

Malzemeler


5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu, Tarçın, Zencefil

Yemek Tarifi


Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın.
Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.

Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın.
Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun.
Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.
Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...

Vejetaryenler için pizza tarifi

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri