Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Bohça Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Elmalı Bohça
Pratik Elmalı Bohça Tarifi


Elmalı Bohça

Malzemeler


5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu, Tarçın, Zencefil

Yemek Tarifi


Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın.
Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.

Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın.
Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun.
Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.
Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Kavunların üst kısmını kesin. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri