Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmek Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ekmek Böreği
Pratik Ekmek Böreği Tarifi


Ekmek Böreği

Malzemeler


1.
5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
3 Yumurta
1.
5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin

Yemek Tarifi


Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin.
Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin.
Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.
Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.

3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.
24 saat buzdolabında bekletin.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.

Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın.
Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri