Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmek Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ekmek Böreği
Pratik Ekmek Böreği Tarifi


Ekmek Böreği

Malzemeler


1.
5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
3 Yumurta
1.
5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin

Yemek Tarifi


Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin.
Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin.
Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.
Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.

3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.
24 saat buzdolabında bekletin.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.

Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın.
Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri